Familiemediation

Mediation binnen de familiaire sfeer is uiteenlopend. Duidelijk is in ieder geval dat dit veel invloed heeft op het dagelijks leven. Materiële en immateriële belangen staan soms lijnrecht tegenover elkaar, waarbij emoties vaak invloed hebben op het handelen van partijen.
Mediation kan in dergelijke kwesties uitkomst bieden.

CONFLICT BINNEN DE FAMILIE

Binnen de familie kunnen er conflicten ontstaan. Denk aan langslepende familieruzies, verdeling van de zorg van bijvoorbeeld ouders/kinderen of conflicten binnen een familiebedrijf. Bij familiemediation speelt oud zeer vaak een rol, waardoor de communicatie tussen de familieleden verstoord is. Het is belangrijk dat de belangen van verschillende familieleden in kaart worden gebracht en gezamenlijk naar een oplossing wordt gezocht.

ECHTSCHEIDING / ONTBINDING GEREGISTREERD PARTNERSCHAP OF BEËNDIGING SAMENLEVING

Bij een echtscheiding komt er veel op u af. Nog los van de emotionele belading, dient er een hoop geregeld te worden. Denk aan het opstellen van een ouderschapsplan of echtscheidingsconvenant, de berekening van kinderalimentatie of partneralimentatie, de afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden, de woning en zo meer. Bij een echtscheiding kunnen deze kwesties leiden tot conflicten. Met name doordat emoties vaak een rol spelen, waardoor het soms moeilijk kan zijn om u te richten op de goede afwikkeling van de echtscheiding. In dat geval kan mediation een uitkomst bieden, omdat er zowel aandacht is voor emoties als voor de zakelijke aspecten. 

Ook bij de beëindiging van de samenleving kan mediation raadzaam zijn. Hoewel de ontbinding van de samenlevingsovereenkomst juridisch gezien eenvoudiger is dan bijvoorbeeld een echtscheiding, is de emotionele impact er niet minder om. Gekeken dient te worden naar de toekomst en dus naar een oplossing die voor iedereen wenselijk is. 

NALATENSCHAPSMEDIATION

Er is een conflict in de familie over de verdeling van de erfenis of er is discussie over het testament. U komt er met elkaar niet uit en de emoties lopen hoog op. Wellicht is mediation dan een optie. Het overlijden van een familielid en het bijbehorende gemis worden immers maar al te vaak overschaduwd door conflicten in de familie. VH Advocatuur & Mediation kan hierin begeleiding bieden, waarbij het doel is om de balans binnen de familie te herstellen.

Bent u op zoek naar een mediator voor familiemediation? Neem dan contact op met VH Advocatuur & Mediation voor een gratis kennismakingsgesprek.
Dit kan via onderstaande buttons.

Image
Image

VH ADVOCATUUR & MEDIATION
RUSTENBURGERWEG 89
1703 RV HEERHUGOWAARD

INFO@VHA-M.NL   072 - 2029152

Onze diensten bieden wij ook aan in omliggende regio's