Echtscheiding

Bij een echtscheiding of ontbinding van het geregistreerd partnerschap komt er veel op u af. Nog los van de emotionele belading, dient er een hoop geregeld te worden. Verschillende vragen kunnen gaan rijzen. Hoe gaat u de scheiding aanpakken? Waar moet ik beginnen? Veel mensen hebben in deze periode behoefte aan ondersteuning op meerdere gebieden. Denk aan het opstellen van een ouderschapsplan, de berekening van de kinderalimentatie en eventueel ook partneralimentatie, het verdelen van de gemeenschap van goederen en ingeval van huwelijkse voorwaarden de afwikkeling hiervan. Bij een echtscheiding kunnen deze kwesties leiden tot conflicten, waardoor het soms moeilijk kan zijn om u te richten op een goede afwikkeling van de echtscheiding. Om die reden is goede begeleiding in deze moeilijke en emotioneel beladen periode belangrijk. Voor meer informatie over de aanvraag tot een echtscheiding of ontbinding van het geregistreerd partnerschap kunt u contact met ons opnemen via onderstaande contactbutton.

Ouderschapsplan

Indien er bij een echtscheiding of ontbinding van het geregistreerd partnerschap minderjarige kinderen betrokken zijn, is het opstellen van een ouderschapsplan in de wet verplicht gesteld. Dit geldt ook na verbreking van een samenleving indien de ouders het gezag gezamenlijk uitoefenen. Het doel van het opstellen van een ouderschapsplan is dat ouders nadenken over belangrijke onderwerpen aangaande de kinderen zoals afspraken over de hoofdverblijfplaats, de verdeling van de zorg, gezag, de informatie-en consultatieverplichting, alimentatie en zo meer. Het is belangrijk om het belang van de kinderen hierbij voorop te zetten en de gevoelens die gepaard gaan met het uiteengaan, zoals boosheid en verdriet, opzij te zetten. Wij begrijpen dat dit moeilijk kan zijn en bieden daarom ook individuele coaching en mediation aan.

Echtscheidingsconvenant

In het kader van de echtscheiding kan een echtscheidingsconvenant worden opgesteld. Dit is een door partijen ondertekende overeenkomst waarin afspraken kunnen worden gemaakt over bijvoorbeeld de woning, partneralimentatie, pensioenverevening, verdeling van de boedel en zo meer. Dergelijke kwesties dienen goed geregeld te worden, omdat dit grote invloed kan hebben op het verdere leven. Een advocaat is daarom onmisbaar

Bent u op zoek naar een echtscheidingsadvocaat in Heerhugowaard en omstreken, neem dan contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.
Dit kan via onderstaande buttons.

Image
Image

VH ADVOCATUUR & MEDIATION
Beukenlaan 23-024
1701 DA HEERHUGOWAARD

INFO@VHA-M.NL   072 - 2029152

Onze diensten bieden wij ook aan in omliggende regio's