Wat is mediation

Mediation is een vorm van bemiddeling, waarbij partijen onder begeleiding van een onafhankelijke mediator een conflict proberen op te lossen of te voorkomen.


VOORDELEN

- Goedkoper en sneller

- De mediator is neutraal en zal geen kant kiezen.

- GEEN vechtscheiding

- Tevreden uitkomst

STOP MET PRATEN OVER PROBLEMEN.
START MET NADENKEN OVER OPLOSSINGEN!

ECHTSCHEIDING / ONTBINDING GEREGISTREERD PARTNERSCHAP OF BEËNDIGING SAMENLEVING

Bij een echtscheiding komt er veel op u af. Nog los van de emotionele belading, dient er een hoop geregeld te worden. Denk aan het opstellen van een ouderschapsplan of echtscheidingsconvenant, de berekening van kinderalimentatie of partneralimentatie, de afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden, de woning en zo meer. Bij een echtscheiding kunnen deze kwesties leiden tot conflicten. Met name doordat emoties vaak een rol spelen, waardoor het soms moeilijk kan zijn om u te richten op de goede afwikkeling van de echtscheiding. In dat geval kan mediation een uitkomst bieden, omdat er zowel aandacht is voor emoties als voor de zakelijke aspecten. 

Ook bij de beëindiging van de samenleving kan mediation raadzaam zijn. Hoewel de ontbinding van de samenlevingsovereenkomst juridisch gezien eenvoudiger is dan bijvoorbeeld een echtscheiding, is de emotionele impact er niet minder om. Gekeken dient te worden naar de toekomst en dus naar een oplossing die voor iedereen wenselijk is. 

Bent u op zoek naar een mediator in Heerhugowaard en omstreken, neem dan contact op met VH Advocatuur & Mediation voor een gratis kennismakingsgesprek.
Dit kan via onderstaande buttons.

Image
Image

VH ADVOCATUUR & MEDIATION
RUSTENBURGERWEG 89
1703 RV HEERHUGOWAARD

INFO@VHA-M.NL   072 - 2029152

Onze diensten bieden wij ook aan in omliggende regio's